Salutare! Noi suntem Kinder Trips, un blog unde promovăm educația alternativă, călătoriile cu familia, natura și beneficiile acesteia pentru copii. Puteți afla mai multe despre noi aici.
Săptămâna trecută v-am lăsat o listă utilă cu printabile gratuite pe care le puteți descărca de pe internet, pentru activități creative cu copii de 4-7 ani. O găsiți aici.
Iar aici găsiți un articol cu 5 activități despre păsări pe care le puteți face cu copiii acasă și afară.
Later edit: între timp, am publicat și 2 planificatoare săptămânale de activități pentru copii, care au avut succes, fiind citite de mii de persoane. Le găsiți mai jos:
➡️ Planificator săptămânal (1)
➡️ Planificator săptămânal (2)
Acum vă lăsăm o altă listă care sperăm să vă fie de folos: animațiile preferate ale Noriei, fetița noastră, plus câteva documentare la care vă puteți uita acasă cu copiii.
Autobuzul magic
Îl găsiți pe Netflix, în română (există și varianta în engleză). Serie de animații este compusă din mai multe episoade, care îi învață pe copii despre știință și mediu, într-un format prietenos și atractiv.
Noria a început să se uite la aceste animații cam de pe la 4 ani. A învățat enorm de multe de aici, iar în prezent cunoaște pe de rost acțiunile și replicile. Încă se uită cu plăcere la toate episoadele. Recomandăm!
Paxi
Îl găsiți pe You Tube, aici. Este o serie de câteva episoade simpatice, cu un extraterestru numit Paxi, care îi învață pe copii despre sistemul solar, despre călătoriile în spațiu, despre circuitul apei în natură, despre anotimpuri.
Animațiile sunt lansate de ESA (European Space Agency), iar Paxi este denumit ”mascota educațională a ESA”. Noria a devenit foarte atașată de Paxi și mereu cere să îl revadă. Deși a văzut episoadele de zeci de ori 😂.
Fixiki
Sunt desene animate educative dublate în română și le găsiți pe You Tube aici. Te învață despre tot ce vrei și nu vrei: de la cuptorul cu microunde, până la periuța de dinți și internet. Le-am descoperit relativ recent, suntem călare pe ele, mai ales că au multe episoade😁.
Cu frații Kratt în sălbăticie
Un alt hit în familia noastră, pe care îl găsiți tot pe You Tube, aici. Este o producție canadiano-americană, care îi învață pe copii despre biologie, zoologie, ecologice, animale sălbatice și protecția acestora.
Mai actual ca oricând, având în vedere originea pandemiei care a cuprins tot globul.
You vs Wild
Este un serial interactiv, care rulează pe Netflix. Serialul se compune din 8 episoade care au ca subiect supraviețuirea în medii și condiții dificile.
Personajul Bear Grylls se aventurează în locuri izolate și ostile ale planetei, unde îndeplinește diverse misiuni.
El se adresează camerei, cerând audienței să facă alegeri care să îl ajute să continue misiunea (ex: mănânc o ciupercă sau muguri, dorm într-un copac sau într-o peșteră? etc).
Este recomandat copiilor de 7+ ani, însă Noria (5a) se uită captivată la el și învață multe, deci zicem că merge lejer pentru 5+.
România neîmblânzită (Untamed Romania)
Personal nu mă dau în vânt după acest documentar, pentru că pe alocuri are aspect de film propagandistic din anii ’80 😁.
De ce îl recomand, totuși: pentru că poate fi un instrument util care vă ajută să discutați mai multe cu copiii despre geografia, flora, fauna și frumusețile naturale ale României. Merită să dați un ochi (îl găsiți pe Netflix). La urma urmei, îți iei ce ai nevoie din el și este ok.
Cosmic Kids Yoga
Le-am descoperit de curând, pe You Tube, aici. Sunt videoclipuri care îi învață pe copii (3+) despre yoga, relaxare și mindfulness. De văzut și de făcut, deopotrivă 😊.
Vă anunțăm cum merg sesiunile noastre și suntem curioși dacă vă place și vouă acest canal!
Vecinul meu, Totoro
Este o animație produsă în cadrul celebrului studio japonez Ghibli. Vă spunem sincer, noi, ca adulți, ne-am tot uitat cu mare drag la aceste animații, de-a lungul timpului. Ce să mai zici de copii 😂.
Sunt pur și simplu superbe (sau poate doar pentru noi, cine știe). Cert este că îți aduc aminte, cumva, de copilărie și te transportă într-o lume magică.
Din februarie au fost lansate pe Netflix câteva animații, așa că bucurie mare!
Totoro este povestea unei familii (2 fetițe, tatăl și mama bolnavă, care locuiește o perioadă la spital) care se mută undeva în Japonia rurală. Aici ei ajung să interacționeze cu tot felul de spirite prietenoase ale pădurii.
Nouă ne place mult această animație și credem că va fi pe placul oricărui iubitor de natură (asta în cazul în care nu ați văzut-o deja).
Kiki’s delivery service
O altă animație în stilul Ghibli, pe care o găsiți pe NetFlix. Este povestea unei micuțe vrăjitoare, care pleacă într-o călătorie de maturizare și transformare.
Se stabilește într-un oraș și se folosește de abilitate sa de a zbura pe mătură, pentru a-și câștiga existența. Noria a îndrăgit-o mult pe micuța vrăjitoare Kiki. Drept pentru care toată ziua își face mături zburătoare din bețe găsite pe afară 😂.
Alte titluri de animații japoneze produse de studioul Ghibli
Le puteți găsi pe Netflix: Castle in the Sky, Spirited Away, Only Yesterday, Nausicaa of the valley of the wind, The cat returns, Arrietty, My neighbors the Yamadas, Ponyo, Howl s moving castle etc.
Noi adulții le-am tot văzut de-a lungul anilor, acum urmează să le descoperim și prin ochii Noriei.
Maria Mirabela
Este unul dintre filmele copilăriei noastre (realizat de Ion Popescu Gopo), așa că haideți să îl arătăm și copiilor din prezent! Îl găsiți integral pe YouTube, aici.
Acțiunea se petrece tot în natură, în pădure, așa cum ne place nouă, acolo unde 2 fetițe întâlnesc tot felul de creaturi magice. Iar coloana sonoră este excelentă! (cel puțin pentru noi)
Cele trei personaje animate (Oache, Scăpărici și Omide) simbolizează trei dintre cele mai importante elemente ale naturii: apa, focul și aerul.
Aceasta a fost lista noastră cu propuneri de animații și filme documentare la care să vă uitați cu copiii, în această perioadă de repaos.
Dacă ați găsit articolul util, ne puteți sprijini printr-o distribuire.
Vă mulțumim și vă mai așteptăm pe blog!
Pe Kinder Trips scriem despre:
- Călătorii cu copii
- Educație alternativă
- Natură și explorare în aer liber
- Comunități și stiluri de viață
Urmărește-ne pagina de Facebook și contul de Instagram!
Dacă vrei să rămâi în legătură cu noi și să primești articole direct în inbox, ne poți lăsa emailul mai jos:
Nu uita să te înscrii în grupul nostru privat de Facebook!
Se numește Copii, Călătorii, Natură, Educație Alternativă și publicăm în mod frecvent resurse despre natură și educație în aer liber. Îl găsești aici.
CITEȘTE ȘI: