Dacă vă bate gândul să mergeți cu copiii în Bucegi, vă arătăm noi niște poze care să vă convingă să o faceți cât mai curând 😊.
În ultima zi de septembrie 2019, scăldată de un soare blând de toamnă, ne-am aventurat pe munte împreună cu cea mică.
Traseul
Am mers cu mașina pe drumul Transbucegi, un drum asfaltat care ajunge până în zona cabanei Piatră Arsă. Acolo am parcat și am urcat pe jos până în platou la Babele.
Prima dată am urcat cu Noria în Bucegi, la platoul Babele, când avea numai 5 luni. Aici am povestit despre experiența din 2015.
Noi mergem frecvent în Bucegi, inclusiv cu copila. Traseul de la cabana Piatra Arsă (unde se ajunge cu mașina) până sus în platou la Babele și la Sfinx este unul dintre cele mai lejere pe care le poți face cu copiii în Bucegi.
Urcarea de la Piatră Arsă la Babele durează în medie cam o ora, însă cu un copil de 4 ani poate dura cel puțin dublu.
Deci vreo 2 ore dusul, 1 oră stat sus prin platou și savurat priveliștea, plus încă o oră jumătate coborârea. De regulă, coborârea durează mai puțin decât urcarea.
Ca idee, traseul este lejer. Se urcă tot timpul, însă nu e abrupt. Un copil de 4 ani probabil va resimți ca puțin dificil efortul, însă traseul nu este imposibil de realizat.
Bine de știut
Dacă decideți să mergeți cu copiii în Bucegi toamna, primăvara sau chiar vara devreme, nu uitați să vă luați haine ceva mai groase și rezistente la vânt.
Spre exemplu, la tura aceasta am nimerit o vreme perfectă de toamnă, însă vântul a suflat destul de puternic sus în platou.
Noi am avut un strat de lână merinos luat direct pe piele și jachete subțiri, rezistente la vânt. Ne-am dat și cu cremă de soare pe față, chiar dacă era octombrie. Am avut și mânuși pentru cea mică.
Mai multe despre acest traseu și despre nordul județului Dâmbovița, care cuprinde și o parte din Parcul Național Bucegi, am scris aici:
➡️ DE VIZITAT CU FAMILIA ÎN NORDUL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA
Iar mai jos găsiți centralizate toate preumblările noastre din proiectul de călătorie Romania Slow Travel, prin intermediul căruia ne descoperim tihnit țara, alături de fetița noastră:
Pe Kinder Trips scriem despre:
- Călătorii cu copii
- Educație alternativă
- Natură și explorare în aer liber
- Comunități și stiluri de viață
Urmărește-ne pagina de Facebook și contul de Instagram!
Dacă vrei să rămâi în legătură cu noi și să primești articole direct în inbox, ne poți lăsa emailul mai jos:
Se numește Copii, Călătorii, Natură, Educație Alternativă și publicăm în mod frecvent resurse despre natură și educație în aer liber. Îl găsești aici.
CITEȘTE ȘI: