În acest articol vă povestim cum a fost la The Pines Villa, un boutique hotel aflat în Brașov , oraș în care revenim cu plăcere de fiecare dată.
Am început să cunoaștem orașul destul de bine, dar pot spune că Brașov rămâne un loc mult mai misterios și mai complex decât pare la prima vedere, mai ales atunci când ieși din zona centrului vechi și îl explorezi pe îndelete. Noua Brașovul ni se arată de fiecare dată altfel, mereu îi descoperim o fațetă nouă.
Săptămâna trecută am locuit pentru 2 zile la The Pines Villa, care s-a dovedit a fi una dintre cele mai reușite cazări pe care le-am încercat noi vreodată în România.
Unde este amplasată The Pines Villa
The Pines Villa este amplasată pe un deal, într-o zonă foarte liniștită, în apropierea unei păduri de pini prin care te poți plimba și de unde poți ajunge chiar în Poiana Brașov.
The Pines Villa este genul acela de casă ca din povești. Prețurile de cazare sunt pe măsură, însă trebuie avut în vedere faptul că plătești pentru o experiență de ședere care este destul de greu de găsit în România.
Cum a fost la The Pines Villa – designul clădirii și camerele
La The Pines Villa se cunoaste din prima mana specialistului în design și arhitectură, care a pus la punct diverse detalii inedite (Sorana Buzinschi).
Vila are doar 6 camere, în care predomină lemnul, metalul dar și materiale precum lâna sau inul. Este multa lumină naturală, oriunde ai fi. Liniile designului sunt simple, calme și curate. Toate acestea creează din plin senzația de confort și o stare de bine.
Am locuit în camera 1, la primul etaj, care arăta ca o garsonieră spațioasă și luminoasă. Aici Noria a avut loc din belșug să se joace și să alerge de colo, sau să se ascundă după draperiile generoase.
Camera are vedere la pădurea de pini, iar mie mi s-a părut genial să pot lucra la birou, cu o astfel de priveliște. Pentru că da, noi bloggerii, lucrăm în orice deplasare :).
Ne-am simțit tare bine aici, am avut sentimentul că suntem acasă și nu ne-am mai fi dat plecați prea curând. Eu am și lucrat în cele două zile, iar spațiile generoase și atmosfera calmă mi-au priit din plin.
Gazdele sunt foarte primitoare și gata să te ajute cu orice.
Într-o seară ne-a vizitat un prieten. Inițial am vrut să stăm în living, dar în mod natural am rămas în cameră, pentru că s-a dovedit a fi potrivită și pentru vizite.
Cum sunt celelalte camere
Celelalte camere sunt la fel de frumoase, chiar dacă unele sunt mai puțin spațioase.
- Camera #0 este la parter și nu am apucat să o vedem, dar am înțeles că are un pat dublu și o terasă;
- Camera #2 – o cameră mai micuță, cu vedere spre oraș, un balconaș și cadă în baie;
- Camera #3 – un apartament cu două camere, spațios, cu vedere spre pădure;
- Camera #4 – tot un apartament, situat la etajul 2, cu ferestre enorme și o super priveliște spre munți și spre oraș – din punctul meu de vedere este cea mai specială cameră :);
- Camera #5 aflată la etajul al doilea – o cameră mai mică dar specială. Mie mi-a plăcut mult, mai ales datorită faptului că poți privi pădurea de pini direct din pat.
Tips and tricks
- Camera 1, cea în care am stat noi, se află pe același etaj cu recepția și zona de living. Dacă vila se umple, bănuiesc că aici se simte cea mai mare vânzoleală pe afară. La noi nu a fost cazul, fiind singurii oaspeti, dar dacă vă place liniștea deplină poate ar fi bine să rezervați camere la alte etaje.
- Încercați să vizitați The Pines Villa în timpul săptămânii și veți avea parte de o experiență unică!
Cum a fost la The Pines Villa – spațiile comune
Sunt cu totul două camere comune:
- Un lounge cu fotolii și canapea numai bune pentru relaxare;
- O sufragerie cu o masă lungă de lemn, cu multă lumină naturală și priveliște spre oraș, unde se servește micul dejun. Sufrageria are o energie bună, amplificată și de muzica atent aleasă din fundal.
Ne-am simțit aici în largul nostru de fiecare dată, poate și pentru că eram singuri. Probabil că în weekenduri se aglomerează și nu mai ai luxul de a te bucura doar tu de acest spațiu. Cu toate acestea, bănuiesc că nu se ajunge vreodată la o super îngrămădeală, dat fiind numărul mic de camere.
În living aveți mereu la dispoziție apă, fructe, biscuiți și prăjituri, un lucru perfect pentru o familie ca noi, cu o mică veveriță ronțăitoare cum e Noria.
Atenție! Locul nu este dotat cu jucării sau alte obiecte destinate copiilor. Oricum noi nu le-am simțit lipsa, am avut în bagaj un joc magnetic și câteva cărți de povești.
Micul dejun a fost bun și variat. Este singura masă care se poate servi aici, dar puteți apela la comenzi in-room, cerând recomandări de la gazde.
Cum a fost la The Pines Villa – împrejurimile
- Există o curte mică, care probabil este amenajată vara.
- La doi pași de vilă găsiți pădurea de pini, prin care vă puteți preumbla și din care puteți ajunge în Poiană.
- Coborând la vale pe lângă pădure, veți găsi un mic loc de joacă cu câteva leagăne și tobogane. Nouă ne-a plăcut mult acest părculeț banal, pentru că era situat într-un cadru natural deosebit. Tot la poale de pădure este și un cimitir despre care pot spune că este unul dintre cele mai frumos amplasate cimitire pe care le-am văzut vreodată.
- La 2 minute de mers cu mașina găsiți un Auchan de unde vă puteți aproviziona cu una alta.
- La 5 minute de mers cu mașina ajungeți în Centrul Vechi.
3 locuri speciale unde puteți face day trips, pe lângă Brașov
- Pietrele lui Solomon, o arie naturală situată undeva în sud-vestul cartierului Șchei. Prin chei trece un mic râu unde copiii își vor găsi cu siguranță de lucru, așa cum și-a găsit numaidecât Noria, dând la pește cu o nuia. Nu prea mai era nimeni la Pietrele lui Solomon când am mers noi, luni, în timpul săptămânii. Ne-am simțit tare bine și energizați după vizita aici. Am înțeles că din chei pornește un drum forestier prin care se poate merge pe jos până în Poiană. La vară cu siguranță îl vom încerca.
- Canionul 7 scări, un defileu săpat în calcar, format din șapte trepte și care se transformă în cascade, aflat în zona localității Timişul de Jos (la aproximativ 10 km de Braşov). Traseul care trebuie parcurs până la canion este de circa o oră prin pădure, lejer. Peisajele sunt superbe, în orice anotimp!
- Dealul Lempeș, o rezervație naturală de tip botanic, situată în apropiere de Brașov, între localitățile Sânpetru și Hărman. Nu am fost nici aici, este tot pe lista :). Am înțeles că dealul este încărcat de flori superbe mai ales primăvara.
Unde mâncăm în Brașov – recomandări Kinder Trips
- Pescăria Fish 4 Life – de fapt nu este în Brașov, ci la câțiva kilometri de oraș, în localitatea Hărman. Noi am testat acest loc când am mers să vizităm ansamblul fortificat de la Prejmer, și ne-a plăcut. Mâncarea a fost gustoasă iar porțiile mari. Există aici și o fermă de animale, un loc de joacă pentru copii, bălți de pescuit, o terasă sub formă de ponton circular. Pentru copii este perfect! Am înțeles că vara și în weekenduri locul este destul de aglomerat și trebuie musai să faceți rezervație. La noi nu a fost cazul, mergând în timpul săptămânii.
- Restaurant Transilvania – nu e cine știe aici, doar un restaurant old school, cu mâncare ok și prețuri mici. Mergeți aici dacă vreți să mâncați ieftin și decent.
- Pinsa (La Pineserie), pentru o pizza cu adevărat bună!
Sperăm că te-am inspirat cu acest articol și îți dorim călătorii frumoase!
Dacă te interesează alte cazări child friendly în România, accesează linkul de mai jos:
SUGESTII DE CAZĂRI CHILD FRIENDLY
Pe Kinder Trips scriem despre călătorii cu copii, educație și explorare urbană.
Te invităm să ne urmărești pagina de Facebook și contul de Instagram.
La Restaurant Transilvania am avut o experienta foarte placuta acum câțiva ani. Era iarnă, eram cu copiii (unul mai mic de un an) si ne-a dus sa mancam la mansarda sa avem un spatiu numai al nostru. Oamenii au fost super draguti. Mancarea chiar este foarte buna si are preturi decente.
Da, sper sa ramana asa acest loc! 🙂