Dacă te gândești să mergi cu copiii la Băile Olănești, într-o vacanță, e bine să știi de Pensiunea Noel. În acest articol îți povestesc despre cum a fost experiența noastră la această pensiune.
Materialul face parte din proiectul Romania Slow Travel, inițiat de blogul nostru, proiect prin care încercăm să descoperim tihnit țara noastră.
Cu sprijinul celor de la Noel Olănești, am putut petrece aproape o săptămână în acest orășel balneoclimateric de munte. Le mulțumim celor de la pensiunea Noel pentru susținerea proiectului!
Mai jos găsești detalii despre proiectul nostru:
Cu copiii la Băile Olănești – cum arată pensiunea Noel
Noel este un loc primitor, întins pe 2 etaje și o mansardă. Se compune din 8 camere și 4 apartamente. Toate camerele sunt dotate cu TV și internet wireless, minibar, aer condiționat, telefon, uscătoare de păr, balcoane.
La parter există un restaurant destul de spațios, un hol cu canapele și 2 măsuțe pentru copii, la care se adaugă și recepția.
La mansardă se află 2 apartemente duplex, un salon de masaj, o sală de conferințe și o terasă cu vedere către munți.
La subsol se află o bază de tratament.
De la pensiune ajungi în 2 minute de mers pe jos la Tisa Spa Resort, un complex dotat cu piscine, saune și zone de relaxare.
Cum sunt camerele
Noi am locuit într-o cameră dublă, spațioasă, aflată la etajul al doilea. Am avut un balcon cu o priveliște frumoasă spre munți și oraș. Plus suficient spațiu să ne mișcăm, să ne depozităm lucrurile și să organizăm jocuri pe covor, împreună cu Noria.
Fetița noastră a fost încântată din prima de cameră. A studiat cu atenție ficusul, după care și-a găsit un locșor pe noptieră, unde s-a întins exclamând: ”ce bine este să te relaxezi!”.
Unele camere sunt dotate cu cabină de duș, altele cu cadă. Noi am avut cadă. În general, suntem împăcați cu oricare dintre variante și nu avem o preferință anume.
Am vizitat, de curiozitate, și apartamentul de vizavi. Am observat că era compus dintr-o cameră cu pat matrimonial, asemănătoare cu a noastră, și un living cu canapea extensibilă. Camerele erau decomandate, ambele având acces către balconul comun.
La mansarda pensiunii există și alt gen de apartamente: duplex, situate pe două niveluri, legate de o scară interioară. La primul nivel găsești o cameră cu pat matrimonial, iar la al doilea o cameră cu pat dublu.
Prețuri la cazare
- O cameră dublă la Noel costă pe toată durata anului 240 Ron, cu excepția lunilor iulie și august, când prețul este de 290 Ron.
- Un apartament duplex costă 290 Ron pe toată durata anului, în timp ce în iulie-august prețul este de 340 Ron.
- Iar un apartament clasic are prețul de 320 Ron pe toată durata anului și 390 Ron în iulie și august.
- Un pat suplimentar costă 35 Ron/noapte.
Toate prețurile de mai sus includ micul dejun.
Este important să știi că la Noel Olănești există o ofertă de sănătate, al cărei cost este de 190 Ron/zi, de persoană.
Oferta cuprinde cazarea în cameră dublă, toate mesele (mic dejun, prânz, cină) și câteva tratamente. Pentru cazarea în regim single costul ofertei este de 220 Ron. Doar că sejurul trebuie să fie de minim 7 nopți. Tratamentul nu include masaje de relaxare, ci o serie de proceduri pe care le poți vedea aici,plus un masaj terapeutic de 15 minute.
Procedurile se derulează în baza de tratament de la subsol.
În cadrul acestei oferte, familiile cu copii vor achita costul pentru un pat suplimentar (35 Ron/noapte, în cazul în care se dorește) și ceea ce consumă la masă cei mici.
Cum este mâncarea la Noel Olănești
Noel Olănești are un meniu divers, cu prețuri cât se poate de decente. Mâncarea vine doar pe bază de comandă și nu există autoservire.
Un aspect care ne-a plăcut mult este faptul că nu era limită de oră pentru micul dejun. Pentru niște ”brunch people” cum suntem noi, acesta a fost un lucru minunat. Bănuiesc că și pentru alte familii, deoarece am observat că nu se grăbea nimeni să vină prea devreme.
La multe cazări la care am mers micul dejun reprezintă un factor de stres, pentru că nu îl servești tihnit, în ritmul tău, ci mereu pe grabă, ca să nu ratezi ora de închidere. Aici nu a fost cazul, așa că ne-am bucurat de mici dejunuri consistente, lungi și liniștite, înainte de a pleca zilnic la câte o plimbare prin pădure.
E bine să știi că servirea durează între 20-30 de minute. Din punctul meu de vedere acesta este un lucru bun, pentru că mâncarea se prepară fără grabă, cu atenție la detalii. Tot ce am comandat a fost gustos și mai ales bine gătit. Porțiile sunt mari, nu e cazul să comanzi foarte multe lucruri!
Ce poți face: să vii din timp la masă, înainte de a ți se face foarte foame. Oricum atmosfera din restaurant este plăcută, cu muzică la un volum corect.
Restaurantul comunică cu holul, iar copiii au suficient spațiu de desfășurare. În așteptarea meselor, fetița noastră și-a tot găsit de lucru la măsuțele din hol. Aici erau cărți de colorat și creioane, dar noi oricum am avut la noi trusa de activități în călătorii.
Poți mânca la Noel dacă nu ești cazat aici?
La restaurant pot servi masa și cei care nu sunt cazați aici. În principiu, el rămâne deschis pentru toată lumea, cu excepția momentelor când pensiunea este ocupată integral (de Revelion, de Paște, cu ocazia evenimentelor private). În aceste situații, restaurantul este rezervat exclusiv celor cazați aici.
Recomandări de feluri încercate de noi:
- Păstrăv cu mămăligă și mujdei
- Pizza (are un aluat foarte bun!)
- Paste (gătite al dente iar dacă nu le vrei așa, poți preciza acest lucru)
- Meniu pentru copii (varianta cu ciorbă și pizza)
- Legume pe grătar cu piure de cartofi
- Clătite cu dulceață de afine, vișine sau gutui (făcută în casă, cu fructe din zonă)
- Frigărui
- Bruschete cu roșii
- Ciuperci umplute și cartof la cuptor
- Mușchi de porc cu orez
- Șalău pane
- Salate cu foccacia
Ca să fim sinceri, nu avem atât de multe poze cu mâncarea, pentru că de fiecare dată ne-am întors la pensiune înfometați după plimbările în aer liber și ne-am aruncat asupra celor comandate.
Aerul acela de munte chiar îți face o mare pofta de mâncare! Nu mai zic de somn…Ca o paranteză, fetița noastră a dormit zilnic câte 4 ore după-amiaza! Nu era chip să o trezești.
Cu copiii la Băile Olănești – cum îți petreci timpul liber
Olănești reprezintă o alegere foarte bună pentru familiile iubitoare de natură, relaxare și aer curat. La Olănești nu trebuie să mergi doar pentru tratamente și izvoare terapeutice, ci pur și simplu pentru odihnă adevărată în familie.
Nouă ne-a prins tare bine șederea relaxantă pe care am avut-o aici și cu siguranță vrem să revenim la vară, când va fi totul înverzit!
Câteva sugestii pentru petrecerea timpului
- Faci plimbări în natură, prin pădure, către diverse izvoare cu proprietăți terapeutice sau schituri. Orașul este înconjurat de munți și pădure, iar în câteva minute ajungi în sânul naturii, de oriunde ai porni. Munții din jur nu sunt foarte înalți, stațiunea aflându-se la o altitudine de circa 450metri. Majoritatea traseelor sunt lejere și accesibile.
- Te relaxezi la Tisa Spa Resort.
- Organizezi o vizită la salina Ocnele Mari, aflată la distantă de circa 20 km de Olănești.
Am scris un ghid detaliat de călătorie, în care povestim ce poți face cu copiii la Olănești.
Cu copiii la Băile Olănești – tips and tricks
- Rezervă camera 6 sau apartamentul 7, de la etajul 2. Au cea mai buna priveliște, după părerea mea!
- Dacă vii în sezonul rece, să ai și încălțăminte lejeră, de interior, la tine. Vei petrece destul de mult timp la restaurant și poate nu vrei să fii încălțat cu ghete, bocanci sau cizme. Valabil și în cazul copiilor. Nu am avut la noi, dar tare bine ne-ar fi prins o pereche de încălțări de interior, cum sunt cele pe care le folosim la grădiniță.
- Nu uita să participi la concursul ”Like, Share and Review”, organizat de Pensiunea Noel pentru clienți. Poți câștiga diverse lucruri, inclusiv o noapte gratuită de cazare! Cere detalii la recepție.
- În satul Olănești, care se află la câțiva kilometri de Băile Olănești, proprietarii Noel mai au încă o pensiune foarte bine pusă la punct. Se numește Seven Olănești și a fost premiată cu locul 1 la E Travel Awards 2018, cel mai mare eveniment național de afaceri și promovare online dedicat industriei de turism din România. Conceptul este de boutique villa, cu o mulțime de facilități: piscină, terenuri de sport, spații de joacă etc.
O să îți povestesc data viitoare despre Seven Boutique Villa, în mod detaliat!
Sperăm că ți-a plăcut acest articol. Ne poți sprijini printr-o distribuire!
Abonează-te aici, ca să nu ratezi articolele și să le primești pe email!
Pe Kinder Trips scriem despre călătorii cu copii, educație alternativă, natură și explorare în aer liber, comunități și stiluri alternative de viață.
Urmărește-ne pagina de Facebook și contul de Instagram.
CITEȘTE ȘI: