Prin acest articol te inspirăm să pleci cât mai curând la plimbare prin Parcul Carol și să descoperi unul dintre cele mai frumoase locuri din oraș.
București este un oraș vast, pe care nici măcar locuitorii lui nu îl cunosc în întregime sau în amănunțime.
Noi explorăm în mod frecvent Bucureștiul. Ne-am propus să promovăm și părțile lui bune. Pe cele rele le cunoaștem și le scoatem la înaintare oricum, cu vârf și îndesat.
Prin campania ”Călătorii urbane – descoperă Bucureștiul cu Kinder Trips”, vrem să îi împrietenim pe locuitori cu orașul lor și să încurajăm familiile cu copii să descopere spațiile urbane.
Află mai multe despre campanie aici:
La plimbare prin Parcul Carol – fii turist în București!
Parcul Carol este unul dintre locurile noastre preferate. A fost amenajat între anii 1900-1906, după planurile arhitectului peisagist elvețian francez Eduard Redont.
Dacă nu ai apucat încă să faci o plimbare prin Parcul Carol în cea mai colorată lună a anului, octombrie, părerea mea este să te grăbești și să îl vezi măcar o dată în această perioadă.
În afară de plăcerea estetică și relaxarea pe care le pot aduce, am scris aici și despre alte beneficii ale plimbărilor urbane.
La plimbare în Parcul Carol – ce găsești aici
Parcul Carol este unul dintre cele mai frumoase spații verzi din București. Totodată, este și un loc foarte child friendly în care puteți găsi următoarele obiective de interes:
- Muzeul Național Tehnic ”Dimitrie Leonida”.
- 3 locuri de joacă. Unul aflat la intrarea principală în parc, pe aleea din dreapta. Celelalte 2 se află pe aleea din stânga (cea cu Muzeul Tehnic), câțiva zeci de metri după acesta.
- Un restaurant cu spațiu de joacă atât în interior cât și în exterior (Dines).
- Un aparat cu suc proaspăt de portocale, aflat în apropierea restaurantului Dines.
- Lacul Mic, pe malul căruia foarte mulți copii observă sau hrănesc păsările împreună cu părinții lor. Sunt și multe broaște țestoase și pești!
- Lacul Mare, ale cărui maluri pot fi explorate pe îndelete.
- Terasa de sub podul mic (Podul Gogu Constantinescu) – unde mănânci hamsii cu 10 Ron / porția. Au și hamace, montate în exteriorul terasei. Oricine le poate folosi.
- Arenele Romane, unul dintre cele mai populare locuri unde se țin concerte în București.
- Dealurile care duc sus la platou, pe ale căror poteci te poți preumbla și avea senzația de pădure la munte.
- Pârtiile care se fac iarna în parc, în tot felul de locuri. Se formează și pârtii foarte mici, bune pentru toddleri.
Plimbare prin Parcul Carol – mergi la Mausoleu, unul dintre puținele locuri de belvedere din București!
Platoul pe care sunt amplasate Mausoleul și Mormântul Eroului Necunoscut este unul dintre spațiile mele publice preferate din București.
Aici, în ciuda unei plăcuțe pe care scrie că este interzis să te joci sau să faci gălăgie, poți găsi mai mereu o atmosferă prietenoasă, cu nenumărați copii și adolescenți care își plimbă de colo colo bicicletele, trotinetele sau skateboardurile.
Seara, la apus, platoul este inundat de o lumină deosebită. În general, mie îmi place mult cum se reflectă și cum este captată în platou lumina soarelui. Întotdeauna, aici găsești cel mai călduros loc și poți face băi de soare, în special iarna sau în alte luni reci ale anului.
Acest platou situat în vârf de deal reprezintă unul dintre puținele locuri de ”belvedere” din București.
Acestea fiind zise, vă mai spun că pe contul de Instagram ne puteți urmări fotografiile cu tematică urbană, și poveștile din călătorii.
Te invităm să te înscrii mai jos, dacă vrei să primești pe email:
- articole de la noi
- recomandări pe care nu le publicăm pe blog
- coduri de discount la cazări
- materiale printabile
- resurse utile călătorilor
Pe Kinder Trips scriem despre călătorii cu copii, educație, explorare urbană, comunități și stiluri alternative de viață.
Urmărește-ne pagina de Facebook și contul de Instagram.