Ne-am gândit să împărtășim cu voi un mini-ghid de călătorie despre cum am organizat o vacanță cu copilul în Sithonia, brațul din mijloc al Peninsulei Halkidiki, Grecia.

Menționăm de la bun început că în ghid am comprimat o parte din experiențele noastre personale trăite acolo, fără să avem pretenția că am creat ceva exhaustiv sau complet acoperitor pentru ceea ce înseamnă Sithonia (nici pe departe).

Însă promitem să updatăm articolul de fiecare dată când vom ajunge acolo.

Fotografie preluată de aici

De ce mergem în Sithonia

Brațul Sithonia din Peninsula Halkidiki (Grecia) este pentru noi un fel de a doua casă de vară. Am mers până acum de 4 ori alături de fetița noastră, începând cu 2016, când ea avea 1 an & 4 luni și a stat pentru prima dată la cort.

Totuși abia acum am găsit timp să scriem despre Sithonia, să documentăm, să centralizăm informații și să realizăm pentru voi acest ghid de călătorie.

Plaja Pirgos

Sithonia este superbă, ne place mult și mereu avem ceva nou de descoperit, astfel încât nu ne plictisim vreodată. În plus, suntem atașați de anumite locuri și ne place să le revedem, iubim sentimentul de ”acasă” și de familiaritate.

Ce e drept, în 2022 Sithonia a fost mai aglomerată ca niciodată, deși am păstrat tradiția și am mers la început de sezon, în iunie.

Plaja Fava, Sithonia

Pentru noi vacanța în Grecia reprezintă acel răstimp în care ne odihnim cu adevărat și ne încărcăm bateriile la malul mării.

Restul deplasărilor din an sunt cel mai adesea colaborări (Infotrips) sau proiecte de călătorie (travel projects) în care mergem mult pe jos, cu bicicleta sau cu mașina, documentăm și explorăm, iar relaxarea neîntreruptă ocupă un loc secundar.

Desigur, mai avem și varianta combinată de călătorii, în care ne relaxăm, muncim și explorăm, însă de departe șederile în Grecia sunt momentele noastre cele mai bune de regăsire, reîncărcare și odihnă, pe care le așteptăm de fiecare dată cu multă nerăbdare.

Camping Lacara

Transport

Noi mergem în Sithonia cu mașina personală, plecând din județul Dâmbovița sau din București. Există și varianta de a zbura cu un low cost până în Salonic, după care puteți închiria o mașină la fața locului, pe care să o ridicați din aeroport.

Sunt și autobuze care leagă Salonicul de Sithonia, însă peninsula cam necesită mașină pentru a vă putea deplasa și pentru a o descoperi cât mai mult.

Unde ne-am cazat în Sithonia

Ne-am cazat de fiecare dată în același loc: camping Lacara. În primul an am stat la cort, ulterior am început să închiriem diverse unități de cazare disponibile în camping – rulote, bungalouri, containere.

Lacara este un camping micuț și liniștit, aflat într-o zonă mai sălbatică a Sithoniei, înconjurat de păduri și munți (unii nu foarte înalți).

La ceas de seară pe plaja din camping Lacara

Nu ”strălucește” precum bine cunoscutele campinguri Armenistis sau Thalatta, nu este nici foarte renovat, însă este curățel, iar nouă ne place energia de aici și ne simțim ca acasă.

Tot staff-ul ne cunoaște de când Noria era mică și umbla în scutec prin camping :)). În fiecare an în care revenim, cei din staff (o familie cu mai multe generații) se miră cât a mai crescut fetița noastră, schimbăm câte o vorbă și ne simțim de mereu bine primiți.

Camping Lacara

Plaja din Lacara, numită Koutloumousiou, este spațioasă și frumos așezată la poalele unui munte mic. Apusurile sunt superbe iar lumina cade altfel în fiecare seară. Când ești în apă, vezi munți și păduri.

Nu am prins niciodată plaja plină până la refuz, doar mai aglomerată în weekenduri (aspect valabil pentru luna iunie, în restul lunilor de vară probabil se schimbă atmosfera și devine aglomerată non-stop).

Nisipul nu este foarte fin, ci are consistența bobului de orez. Lumea (inclusiv copiii) nu pare să aibă o problemă cu faptul că sunt pietre la intrarea în apă. Nici noi nu am avut, Noria s-a adaptat încă de când era toddler.

Plaja din Lacara

Există o terasă pe plajă, cu șezlonguri și muzică decentă, care nu este dată tare și care se aude doar în dreptul terasei. Șezongurile se pot folosi contra unei consumații la bar. Noi de regulă nu stăm pe șezlonguri și folosim alte zone ale plajei.

Există și o tavernă pe plajă, cu mâncare decentă (dar care nu excelează). Mâncăm uneori acolo, iar în alte dăți ieșim cu mașina din camping și vizităm restaurante sau ne gătim la cazare.

Accesul în camping Lacara, dacă nu locuiești acolo, se face doar contra cost, cu lăsarea temporară la recepție a actelor de identitate.

Campingul e în general foarte sigur pentru copii, chiar și pentru cei mici. Nu trec multe mașini iar cele care circulă păstrează o viteză mică.

Unul din apusurile fără număr admirate în Lacara

Un apus mai vechi, din 2017

Anul acesta, fetița noastră a explorat în voie aleile și potecile (singură, pentru prima dată), s-a plimbat cu bicicleta, s-a împrietenit cu alți copii, și-a cumpărat singură chestii de la magazin.

Unica interdicție pe care am pus-o a fost să nu meargă la digul de pe plajă (unde e apă adâncă pe laturi).

Alături de o prietenă întâlnită în camping și-a făcut chiar și un mic Shop în care au vândut pietre culese de pe plajă și pictate de ele. Au avut și clienți!

Pentru a menține legătura cu ea și a comunica pe durata în care nu o aveam sub ochi în camping, am folosit un set de walkie talkies, care s-au dovedit a fi foarte utile.

În camping există un supermarket destul de bine aprovizionat. Alternativ, aveți LIDL în Nikiti (la vreo 25 km de condus față de Lacara).

Magazinul și clienții 

Căsuța noastră din camping

La pescuit pe digul din Lacara

Pentru că ne știm deja de câțiva ani, amicul nostru care lucrează la terasa din Lacara a fost de acord să ne servească cina direct pe plajă :))

Vacanță cu copilul în Sithonia – ce plaje am vizitat

Sithonia are peste 100 de plaje, iar noi probabil nu am văzut mai mult de vreo 20, adunate de-a lungul timpului. Asta ca să înțelegeți de ce nu ne plictisim vreodată aici.

Las mai jos o selecție cu câteva din plajele explorate de noi.

Platanitsi

Este plaja aferentă campingului cu același nume, aflată cam la vreo 10km de Lacara. Ne place mult: este lungă, cu o apă azurie superbă și vederi clare către Muntele Athos.

Nisipul este destul de fin, dar intrarea în apă se face cam rapid adâncă (aviz celor cu copii mici).

Plaja este lungă, are bucăți amenajate, cu șezlonguri, bar și tot tacâmul, dar are și destul spațiu liber, unde am putut sta de fiecare dată liniștiți, bucurându-ne de sunetul valurilor.

Platanitsi

La una dintre extremități, dacă traversați niște stânci, se găsește Platanitsi Wild Beach – nu știm cum este, mereu ne-a fost lene să mergem până acolo.

În camping intri gratis dacă parchezi mașina la intrare și mergi pe jos. Dacă intrați cu mașina se plătește (nu foarte mult).

Campingul în sine, deși destul de umbros, ni s-a părut aglomerat.

Plaja din camping Platanitsi

Aquamarina beach bar

Este o plaja micuța și foarte frumoasă, cu intrare lină și culori de vis ale apei. În apă la mal sunt și câteva stânci, dar există și culoare doar cu nisip. În apropiere se află un bar numit Aquamarina Beach Bar.

Intrarea către plajă se face printr-o frumoasă pădure de pini – tot pe acolo veți parca și mașina.

Acum câțiva ani când am descoperit-o noi (la recomandarea unui localnic), era o plajă mai no name, frecventată doar de cunoscători.

Între timp a devenit destul de populară, motiv pentru care se și aglomerează frecvent în sezon.

Aquamarina Beach Bar

Mega Portokali

Este o plajă tot de pe coasta de est, aflată între camping Lacara și Sarti. O putem descrie mai degrabă ca plajă de tineret, destul de gălăgioasă, dar frumos așezată, de-a lungul câtorva golfulețe înconjurate de forme deosebite de relief.

Nu prea e nisip, sunt mai mult pietre pe care să stai. E destul de atractivă, cu condiția să o prinzi liberă (ceea ce este posibil la început sau la final de sezon).

De la Portokali beach vă puteți plimba pe stânci, mergând în stînga sau în dreapta pentru a descoperi tot felul de golfulețe sau alte plaje.

Paradise Beach – aflată ceva mai încolo față de Portokali

Vara, Portokali beach este mereu aglomerată

Rodia Beach Bar și Zografu Beach

Am mers aici de curiozitate, pentru că ne tot ieșea în cale semnul către această plajă și într-o zi am spus: hai să coborâm, să vedem care e treaba.

Se află tot pe coasta estică a Sithoniei (coasta explorată cel mai mult de noi, prin cea de vest nu prea am mers).

Rodia Beach Bar 

Ca să ajungi la plajă, se coboară pe un drum de 2-3 km săpat în munte. Plaja este drăguță, dar nu spectaculoasă – merge să o vezi o dată, să bei ceva la bar și cam asta a fost, noi nu am mai simțit nevoia de a reveni.

Intrarea în apă este destul de abruptă. Ne-au plăcut mult platanii de la malul mării, înalți și umbroși. Am văzut și o căprioară pe drum, prin pădurea de pe margine.

”Șezlongăraie”-ceva a ceea ce nu suntem fani și nici nu cred că vom deveni prea curând ?

Kalamitsi

Kalamitsi este un sătuc aflat în sudul brațului Sithonia, bine poziționat într-un golf cu apă caldă și liniștită, potrivit pentru familiile cu copii. La malul mării sunt taverne, vile și căsuțe unde te poți caza.

Curtea unei gazde din Kalamitsi

O bucată din plajă este amenajată, cu șezlonguri, spații de închiriat SUP-uri etc, dar ai loc suficient să îți pui și prosopul.

Acum câțiva ani am găsit plaja destul de degajată, în schimb în vara lui 2022 am constatat cât de popular a devenit Kalamitsi și cât de plin de oameni.

Plaja Kalamitsi

În 2022 am găsit plaja mai plină ca niciodată

Plaja din Kalamitsi văzută în perspectivă

Kalamitsi Nudist Beach

Cum te uiți la mare, în extremitatea stângă a plajei din Kalamitsi, dincolo de un grup de stânci, există un golf drăguț.

Pe această plajă se face nudism și există o comunitate care locuiește aici pe toată durata verii, în adăposturi improvizate. Apa este minunata!

Ajungi aici doar escaladând un deal stâncos – nimic complicat (deși poate părea). Noria s-a descurcat foarte bine.

Drumul dintre Plaja Kalamitsi și zona de nudiști

Perspective frumoase asupra Mării Egee

Adăposturi improvizate pe plajă – știm că genul acesta de loc nu se află pe radarul turistic al majorității, dar nouă ne-a plăcut, chiar era un mic colț de rai

Cam așa se ajunge la Kalamitsi Nudist beach – doar pe jos sau cu barca

Sarti

Am tot vizitat Sarti de-a lungul timpului, cel mai adesea pentru restaurante și cumpărături. Plaja de aici este lunga, dar mult prea amenajată și aglomerată pentru gustul nostru.

Am făcut baie aici o singură dată, în extremitatea nordică a plajei, unde intrarea în apă devenea destul de brusc adâncă.

Vedere în perspectivă cu Sarti

Însă am înteles că sunt și destule zone cu intrare lină în apă, potrivite pentru copii (probabil în zonele amenajate cu șezlonguri).

Deși este o stațiune aglomerată, Sarti păstrează tot felul de colțișoare autentice, pline de farmec.

La plimbare pe străduțele din Sarti

Karydi

Karydi este o plajă foarte populară printre familiile cu copii și pe bună dreptate: intrarea în apă este foarte lină și rămâne așa câțiva metri buni, iar apa este caldă și azurie, perfectă pentru copii.

Plaja este străjuită de vegetație și nisipul este fin. Uneori malul devine plin de alge care stau cu zilele acolo, ceea ce știrbește din frumusețea plajei.

Vacanță cu copilul în Sithonia, Grecia – Plaja Karydi

Din păcate, Karidi se poate aglomera peste măsură, iar în vara lui 2022 am descoperit că a devenit și cam murdară.

Totuși pentru noi rămâne un loc al amintirilor plăcute, întrucât pe plaja Karidi fetița noastră a descoperit cum este să stea singură pe burtă în apa mică de la mal și a explorat cu mare încântare, atunci când avea doar 1 an și 4 luni.

Fericirea ei de atunci ni s-a întipărit pe retină și în fiecare an trecem să vedem Karidi, pentru a rememora aceste momente (chiar dacă preferăm să nu mai facem baie aici și să evităm aglomerația).

Apa de pe plaja Karydi

Fava

Puțin mai încolo de Karidi este o plajă interesantă numită Fava. Acum câțiva ani era frecventată mai mult de localnici, însă la rândul ei a devenit foarte populară, din câte am putut vedea în 2022.

Fava beach în 2016 – în 2022 era mult mai plină

2022 – aici era pe seară, se eliberase, but don’t get it wrong, când am ajuns era plin :))

Dacă mergeți în stânga sau în dreapta fața de plaja principală din mijloc, veți găsi plaje mai mici, străjuite de niște formațiuni stâncoase inedite și atractive.

Nouă ne-a plăcut să înotăm aici și să stăm la plajă pe stâncile din apă (perfecte și pentru sărituri).

Plaja Fava

Fava

Ormos Panagias

Sunt mai multe plaje în preajma satului Ormos Panagias – un loc pe care l-am găsit mai liniștit față de altele de pe braț.

  • Lagonisi, o plajă micuță cu apă calmă, unde am văzut multe familii cu copii
  • Plaja principală, numită Trani Ammouda – spațioasă, cu zone amenajate și chiar un mini parc de distracții pe apă (cu tobogane si trasee gonflabile). Noi doar am observat această plajă, am preferat să stăm undeva mai liniștit și mai neamenajat, mai precis în extremitatea nordică, unde am descoperit Pirgos Beach
  • Pirgos Beach este în fapt o prelungire a plajei Trani Ammouda – un loc liniștit, cu vederi superbe spre apus și cu autorulote amplasate strategic. Aici am făcut baie și plajă.

Pirgos beach

Pirgos Beach

Apusul văzut pe un deal din colțul plajei Pirgos

Plajele din jurul insulei Diaporos

Pe acestea le-am explorat cu ajutorul unei bărci pe care am închiriat-o.

Plajele preferate au fost Hawaii, Kryftos și Sant Andreas. Am povestit pe larg despre excursia noastră pe apă aici.

Sant Andreas

Hawaii beach

Alte plaje

Am mai vizitat din mers, în drum sau venind dinspre diverse destinații, următoarele plaje:

  • Sikia – o plajă mai wild, spațioasă și potrivită pentru cei care caută liniște și intimitate
  • Armenistis (în campingul cu același nume) – o plajă frumoasă, dar arhiplină (la fel și campingul)
  • Plajele din zona Vourvourou (altele decât Karidi, dintre care interesantă ni s-a părut fâșia de nisip Livari)
  • Găsiți aici o altă selecție de plaje, făcută de colegii bloggeri de la Mami și Tati Scri

Livari beach, Vourvourou

Ideea ar fi că în Sithonia plajele sunt pentru toate gusturile, inclusiv pentru niște mici „sălbatici” ca noi, care fug de aglomerație și înghesuială.

Un alt avantaj ar fi faptul că distanțele sunt destul de mici pe braț și poți ajunge relativ ușor cam pe oriunde (dar tot este nevoie de planificare, mai ales dacă vrei să înoți într-un loc care se află la 50 km de locul tău de cazare).

Mai ai nevoie și de dispoziție să explorezi de colo colo. Zic asta pentru că adeseori nouă ni se întâmplă să intrăm în vibe-ul de camping, de natură, de relaxare, de odihnă și nu mai avem chef să ne deplasăm.

Ce orașe și sate am explorat

Neos Marmaras

Este cam cea mai mare stațiune de pe brațul Sithonia. Deși am ajuns aici fără cine știe ce așteptări , Neos Marmaras ne-a plăcut mult!

Are faleze foarte faine pentru plimbări, 3 porturi mici, terase și restaurante animate, spectacole de folk vara. La plajă nu am fost, dar am înțeles că și plajele de aici sunt destul de reușite.

La plimbare prin Neos Marmaras

Popas pentru privit pești

Ne-am plimbat prin portul principal și am admirat bărcile scăldate în lumina aurie a soarelui de după-masă, iar seara am participat la un eveniment de tip ”Zilele Orașului”, cu concerte de muzică tradițională grecească, vânzoleală și un pic de bâlci :)).

Una peste alta, am descoperit un orășel cu o energie faină, în care ne-ar plăcea să revenim și să explorăm mai mult.

Localnic care dă tihnit la pește. Neos Marmaras 2022

Neos Marmaras noaptea

Neos Marmaras văzut de sus

Spectacol în Neos Marmaras

Parthenonas

Din Neos Marmaras, am urcat spre „munți” (la altitudinea de 350 m și doar 6 km depărtare de Neos) să explorăm sătucul istoric Parthenonas.

Pe drum am oprit la o mică fabrică de ulei de măsline, unde ne-am aprovizionat, desigur, cu ulei pentru un an întreg .

În Parthenonas ne-am cufundat în plimbări pe străduțe pietruite, am fotografiat arhitectura locală cu case clădite din piatră (multe părăsite), ne-am minunat de smochinii uriași și de livezile de măslini răspândite pe dealuri, am inspirat mirosul de pini și am admirat marea de sus.

Parthenonas

Case din piatră și străduțe pietruite

În 1973 satul Parthenonas a fost în totalitate abandonat și declarat localitate fantomă, locuitorii săi mutându-se în Neos Marmaras și în alte localități de pe coastă.

Satul a renăscut parțial o dată cu niște investitori care i-au văzut potențialul și care au început să renoveze case, să construiască taverne, hoteluri și chiar un mic muzeu.

Deși nu sunt mulți locuitori nici în prezent, satul este adeseori vizitat de turiști.

Am poposit la terasa Parthenopoli, pentru puțină odihnă și pentru a bea ceva (se poate lua și cina).

Este perfect dacă aveți timp să stați aici pentru a savura în tihnă apusul soarelui – probabil este unul dintre cele mai bune locuri pentru a face acest lucru în Sithonia.

Sus în Parthenonas

Ormos Panagias

V-am povestit despre plajele din Ormos Panagias, însă în acest sătuc puteți veni și doar pentru a servi o masă la una dintre tavernele cu vedere la mare, după ce ați admirat în prealabil ambarcațiunile din zonele de port.

Nouă ne-a plăcut vibe-ul din Ormos Panagias – a fost altceva decât agitația din stațiunile mai mari. Din Ormos Panagias pleacă și croazierele de o zi spre Muntele Athos sau spre alte locații de pe brațele Peninsulei Halkidiki.

Anul acesta am preferat să închiriem o barcă să ne organizăm propria excursie pe mare, dar pentru alt an vom lua în calcul și o croazieră.

Ormos Panagias

Vourvourou

Este un sătuc întins pe mai mulți kilometri la malul mării, foarte popular printre familiile cu copii.

Fiind aproape de campingul în care ne cazăm noi (8-10 km), venim mereu aici ba pentru o pizza, ba pentru vreo tavernă, ba pentru a mai cumpăra câte ceva, ba pentru a închiria o ambarcațiune.

Vourvourou 

Nu putem spune că suntem fani ai localității, venim aici doar cu obiective practice clare. Anul acesta parcă am găsit satul mai neîngrijit și mai îmbâcsit ca niciodată.

Știm că este popular printre români, totuși dacă puteți noi vă recomandăm să vă orientați către alte sătucuri, cum ar fi Kalamitsi sau Ormos Panagias.

Zona Livari, Vourvourou

Sarti

Deși este o stațiune foarte aglomerată și animată, orășelul Sarti are un farmec al lui, iar nouă mereu ne-a plăcut să ne plimbăm pe străduțe și să descoperim colțuri pitorești.

În plus, are multe restaurante bune și o plajă suficient de lungă și de lată.

Sarti

Nikiti Old Town

După agitația din stațiunea Nikiti, unde am mers pentru a mânca sau pentru cumpărături, centrul vechi al localității, cocoțat undeva pe un deal, a fost o surpriză tare plăcută.

Nikiti Old Town este liniștit, pitoresc, cu destule colțuri bune pentru pozat. Are câteva terase unde puteți poposi pentru a bea sau a mânca ceva. Cu siguranță merită o scurtă vizită, ca variație de la mare și soare ?.

Nikiti Old Town

Excursie cu barca pe Insula Diaporos

Una dintre cele mai frumoase experiențe din vara lui 2022 a fost excursia cu copiii pe barcă în Grecia, în compania colegilor de la Mami și Tati Scriu, pe care i-am cunoscut în timpul vacanței.

Am închiriat 2 bărci și am explorat împreună insula Diaporos și împrejurimile acesteia. A fost superb și în ciuda temerilor inițiale s-a dovedit a fi una dintre alegerile cele mai reușite ale vacanței.

Am povestit pe larg despre experiență în articolul de mai jos:

Cu copiii pe barcă în Grecia, fără permis de navigație – tot ce trebuie să știți

Locuri de unde am cumpărat ulei de măsline

Brațul Sithonia este plin de locuri din care poți cumpăra ulei de măsline sau miere. Noi am luat ulei de măsline de fiecare dată din următoarele locuri:

  • Olive Center Gaia (local homemade cold pressed) – un magazin cu diverse produse tradiționale aflat în localitatea Metamorfosi.
  • De la o mică fabrică aflată undeva pe drumul dintre Neos Marmaras și satul Parthenonas (ulei luat direct de la producători – o afacere de familie). Nu am reținut cum se numea, dar las poză mai jos, pentru identificare.

Taverne și terase care ne-au plăcut

  • Rio Pizza în Vourvourou, und se face una dintre cele mai bune pizza de pe brațul Sithonia. Livrează și la domiciliu, au și terasă drăguță unde e plăcut să stai să mănânci.
  • Taverna Kotsaris din Sarti. Am scris un articol detaliat despre această tavernă, aici. Totuși în 2022 mâncarea parcă nu a mai fost așa bună ca în alți ani. Sau poate am fost noi prea pretențioși (mesele erau arhipline, ca de obicei și am prins loc doar cu rezervare prealabilă).
  • Taverna Akrogiali din Nikiti, cu vedere superbă spre mare și mâncare super bună.
  • Restaurant Antigoni din Nikiti (cu fructe de mare perfect gătite)
  • Gelateria To Spitaki din Nikiti (recomandăm să încercați înghețata de mandarine)
  • Taverna Georgakis din Kalamitsi, unde ne-au dus colegii bloggeri de la Mami și Tati Scriu. Ei au scris un articol detaliat despre taverne din Sithonia – îl găsiți aici
  • Alte recomandări: Restaurant Paris din Vourvourou; Taverna Aristos Fish Restaurant din Ormos Panagias; Taverna 5 steps in the sand

Cele 2 taverne din Nikiti pe care vi le-am recomandat sunt frumos poziționate. Aceasta este una dintre ele

Vedere de la Restaurant Kotsaris, Sarti

Drumul până în Grecia și recomandare de oprire în Bulgaria

De fiecare dată când mergem spre Sithonia alegem să împărțim drumul în două. Poposim de regulă în Bulgaria, în Sofia sau pe lângă Sofia.

Recomandarea noastră de popas ar fi Hotel Atlantic, aflat undeva într-o suburbie a Sofiei, la poalele muntelui Vithosa.

Este curat, este liniște, este aer de munte și au un restaurant cu super priveliște spre Sofia și mâncare gustoasă. Au și locuri de parcare în fața hotelului. Apusul văzut de pe terasa restaurantului a fost excelent.

Dezavantajul ar fi că e puțin cam greu de găsit – am cam bâjbâit cu tot cu GPS, dar în cele din urmă am dat de el.

Vedere de pe terasa hotelului Atlantic din Sofia

Buget

În 2022 bugetul pentru vacanța din Grecia (familie compusă din 2 adulți + 1 copil de 7 ani) a fost undeva la 2200 de Euro, incluzând următoarele:

  • 14 nopți de cazare în Mobile Home, în camping Lacara (50 Euro / noapte, preț la care am ajuns după o reducere de 10% pentru 10 zile consecutive petrecute acolo)
  • 2 nopți de cazare în Bulgaria, la dus și la întors (160 Euro)
  • Benzină și taxe de drum (apr. 400 Euro, apr. 1800 de km dus-întors, cu plecare din județul Dâmbovița, plus drumuri făcute acolo)
  • Mâncare (am mâncat în diverse taverne dar ne-am și auto-organizat cu mesele în camping)
  • Excursie cu barca pe Marea Egee (120 de Euro cost total pentru închirierea bărcii timp de 9 ore și motorină)
  • Suveniruri, ulei de măsline, miere și alte cumpărături

Link-uri utile

Cam acesta ar fi ghidul nostru de călătorie pentru o vacanță cu copilul în Sithonia. Să vă fie de folos!

Pe Kinder Trips scriem despre:

  • Călătorii cu copii, ecoturism, slow travel
  • Educație în natură

Urmăriți-ne pe Instagram și pe Facebook, pentru a fi la curent atunci când publicăm noi articole. 

Dacă vrei să ne susții, distribuie articolele noastre sau cumpără produse din micul nostru Shop anexat blogului.

Dacă vrei să rămâi în legătură cu noi și să primești articole direct în inbox, ne poți lăsa emailul mai jos:

Nu uita să te înscrii în grupul nostru privat de Facebook!

Se numește Educație în Natură și Călătorii cu Copii – aici publicăm în mod frecvent resurse despre natură și educație în aer liber.

CITEȘTE ȘI: