În acest material o să îți povestim despre concluzia la care am ajuns noi, atunci când vine vorba de protecție în vacanță.

Accidentul cu longboardul

Mă plimb agale cu longboardul prin Parcul Tineretului. Am învățat de curând să merg pe el, într-o vacanță în Grecia, pe insula Samotraki. Chestia asta mă face tare fericită. Îmi mențin echilibrul destul de bine.

Doar că ajung într-o zonă cu pante. Longboardul prinde viteză mare. Vreau să evit niște gropi. Ditamai gropile, să se știe. Am impresia că nu o să reușesc, mă panichez și sar de pe el, în plină viteză.

Mișcare total neinspirată, pentru că săritura este incorectă, iar genunchiul stâng îmi fuge mult într-o parte.

Aici nu consideram că am nevoie de protecție în vacanță. Mă relaxam pe dig, la malul mării. 

Pentru început, simt o durere surdă în genunchi. Și mai simt că o să fie groasă de tot. Mă târăsc încet încet spre casă.

Nu vă mai dau detalii despre ce a urmat, vă spun doar că, în prezent, folosesc longboardul rar, spre deloc. Am rămas cu o mare sensibilitate în genunchi și mai ales cu teama de a nu înrăutăți situația.

Nu este deloc plăcut să ai un accident cu această jucărie.

Întâmplarea cu mânuța smucită

Merg cu fetița mea la baie să o spăl pe dinți. Ne hăhăim, ne ținem de mână, iar ea zburdă de colo colo. Îi arde numai de năzdrăvănii. Doar că la un moment dat nu știu cum face și se smucește din mâna mea. De teamă să nu cadă, o trag spre mine. Și surpriză, aud cum îi trosnește ceva la mănuță.

În secunda doi începe să urle, iar eu înlemnesc și mă simt ultimul om de pe lume. Mergem de urgență la un spital privat, unde, din fericire, rezultă că este doar un soi de întindere. Medicul trage scurt de mănuță și i-o potrivește imediat la loc. Inima ne vine înapoi în piept.

Ce lucru mare este să te joci sănătos, liniștit și fericit!

Stilul nostru de viață, cu bune și rele

Ne-a costat destul mult să remediem situațiile de mai sus, create pe nepusă masă. Am investit bani care nu erau prevăzuți și pe care a trebuit să îi scoatem de urgență din buzunar.

Am avut noroc că eram acasă, într-un mediu familiar, în care știm cum să ne mișcăm!

Problema este că am început să locuim din ce în ce mai puțin în acest mediu familiar. Călătorim mult, ne expunem și ne aflăm adeseori în afara zonei de confort. Din fericire nu ni s-au întâmplat până acum chestii grave legate de sănătate, în călătorii.

Joacă în aer liber, explorare și călătorii alături de părinți – ce poate fi mai frumos pentru un copil?

În cazul nostru, însă, călătoriile devin încet încet un stil de viață, nu doar niște simple vacanțe. Spre exemplu, vara trecută am călătorit timp de 2 luni la rând prin România. În afară de lunile acestea, ne-am mai tot deplasat prin România, câte 1-2 săptămâni, în diverse anotimpuri.

La toate acestea, se mai adaugă și călătoriile în alte țări, atunci când reușim să le facem.

Practic, o bună perioada din an ajungem să trăim departe de casă, pe cont propriu. Ceea ce ne face să ne gândim la o cât mai bună protecție în vacanță!

În vara lui 2018 am stat aproape o lună în vârf de munte 🙂

Sănătatea este importantă oriunde, oricând!

Situațiile neprevăzute pot apărea la orice pas, fie că te relaxezi pe un longboard prin parcul din orașul tău, fie că te joci prin casă cu copilul, fie că te afli la mii de kilometri depărtare de locurile natale.

Pe de altă parte, suntem freelanceri și nu avem venituri constante.

Treaba aceasta este cu dus și întors. Pe de o parte, ai libertatea de a-ți organiza timpul așa cum dorești și de a-ți alege proiectele cu care rezonezi.

Pe de alta, nu mai beneficiezi de salariu lunar, la pachet cu beneficii cum ar fi contribuții la pensie și la asigurări de sănătate. Așadar, pentru noi a devenit necesar să ne reorientăm și să ne adaptăm noului stil de viață.

Viața de călători part-time, cu bune și cu rele!

Viața de călător presupune multă planificare financiară!

Practic, muncim din greu luni de zile pentru a aduna banii necesari unei călătorii. Renunțăm la anumite lucruri, pentru a le obține pe altele.

Nu am vrea să ne trezim în situația de a pierde aceste economii atunci când ne este lumea mai dragă, din motive de sănătate și cheltuieli care trebuie acoperite.

Nu mai bine gândim preventiv și strategic? Preferăm să investim o sumă lunară într-o asigurare privată de sănătate (noi nefiind angajați), din capul locului, decât să ne trezim în situații limită, în care suntem nevoiți să cheltuim pe tratamente banii adunați pentru călătorii.

Oriunde am fi, vrem să fie bine 🙂

Protecție în vacanță: la ce concluzie am ajuns

În acest context, am luat în calcul realizarea unei asigurări private de sănătate, care să ne ajute să ne ajute să ne simțim mai liniștiți, fie că suntem acasă sau călătorim.

După multă muncă de documentare, ne-am oprit la asigurarea de sănătate de la NN. Am descoperit că este cea mai compatibilă cu stilul și nevoile noastre de viață.

Protecție în vacanță. Oricât de relaxat ai fi, sănătatea trebuie luată în calcul oriunde și oricând.

Cele mai atractive beneficii mi s-au părut următoarele:

  • Faptul că are două componente – una care vizează protecția, alta (opțională) care adresează prevenția. Există 3 niveluri de preventie: standard, mediu sau avansat.

Prevenția, din punctul meu de vedere, este la fel de importantă. Nu strică să mergi anual să îți faci un set de analize și să cercetezi în ce stare se mai află organismul tău, nu?

  • Foarte util pentru noi, ca familie de călători, este faptul că asigurarea funcționează și în străinătate. Perfect! Se decontează 80% din costuri (pana la 12.000 lei), pentru un pachet care include chirurgie și spitalizare la orice spital din afara retelei medicale NN.
  • Asigurarea acoperă 75 de orașe din România, țară în care noi călătorim frecvent și mult.
  • Decontarea se face în mod direct, deci nu trebuie să plătești tu în avans.
  • Există o linie telefonică unde poți obține consultanță și îndrumare medicală nonstop.
  • Dacă se îmbolnăvește copilul, părintele are cazarea acoperită în spital.
  • Se acoperă până la 100 000 Ron pe an/de persoană.
  • Un contract poate conține până la 10 asigurați. Deci ne facem un singur contract pentru toată familia și am scăpat de bătaia de cap.

Aici găsești mai multe detalii și îți poți configura propria asigurare, pentru a vedea cât te costă.

De asemenea, poți intra în legătură cu un consultant care te poate ajuta să îți înțelegi mai bine nevoile și să faci alegerea potrivită.

Noi zicem că nu strică să gândim mai strategic și să învățăm să ne planificăm în mod inteligent bugetele.

Chiar dacă ideal este să nu ajungem să o folosim vreodată, asigurarea privată de sănătate este întotdeauna bună la casa omului. Sau atunci când își ia casa în spinare și hoinărește în toate părțile, așa cum facem noi ?.

Povestea a fost scrisă la inițitiva NN.

Pe Kinder Trips scriem despre călătorii cu copii, educație, explorare urbană, comunități și stiluri alternative de viață.

Urmărește-ne pagina de Facebook și contul de Instagram. 

Dacă vrei să primești pe email articole și resurse de la noi, ne poți lăsa emailul mai jos: