Cele două festivaluri la care am ajuns împreună cu Noria, în vara anului 2016, sunt: Waha și One Love, acesta din urmă fiind de fapt un regggae&dub gathering.

Ambele s-au ținut în locuri minunate, în care ne-am putut bucura din plin de natură:

  • Waha undeva în județul Covasna, pe niște dealuri aflate în apropierea localității Micfalău
  • One Love Gathering la Vidra, un resort semi-abandonat, cu un aer misterios, situat într-o zonă de munte, nu departe de Transalpina, cea mai înaltă șosea din România.

Vedere asupra lacului Vidra

One Love Gathering este un eveniment care promovează muzica dub&reggae și cultura soundsystem, cu sisteme de sunet construite în regim DYI (do-it-yourself).

La One Love Gathering 2016 au participat 3 soundsystem-uri românești (Kogayon, Kaze, Genmaica) și unul din Bulgaria (High Duty). Doritorii pot citi mai multe detalii despre acest eveniment aici.

Tabăra de la festival

The only good system is a sound system!

Playground la festival

Play on some music, just a reggae music!

Unul din cele 4 sisteme de sunet

Iată și un videoclip din care puteți vedea mai multe detalii:

Ce am făcut la One Love Gathering:

  • Un popas pe drum, în orașul Râmnicu Vâlcea, pe care nu îl vizitasem niciodată – am băgat o repriză de parc cu Noria și mai multe ture cu mașina prin oraș, ca să îmi iau și eu porția de ”citywatching”, unul din hobbyurile preferate.
  • Ei bine, la One Love chiar ne-am distrat din plin – aici nu am mai stat la cort, ci la cameră, prin urmare ne-am odihnit mai bine și am fost mai în formă noaptea. Distanța dintre cameră și scenă era mult mai mică decât la Waha, așadar am avut parte de ieșiri dese la muzică (noaptea). Am prins muzică mișto, dansabilă, selecții reușite de dub & reggae, sesiuni de ”singjaying” cu El Fata, un artist din Nigeria stabilit în Londra, cu o super tehnică vocală, și concerte cu Rosa Shanti, artistă din Franța.

Am ascultat și un saxofon în poiană!

  • Serile și apusurile la One Love au fost geniale – în fiecare după-masă până seara târziu stăteam cu Noria în poieniță, ascultând muzică și făcându-ne de lucru pe acolo.
  • Tradiționalul ”coborât la apă”, pe malul lacului Vidra, un loc pentru liniște și pace.

Noria & Matei playing the drums

  • Am plecat într-un one day trip pe Transalpina, unde nu mai fusesem vreodată, prilej cu care am înțeles sensul expresiei ”peisaje care îți taie răsuflarea”. A fost o zi perfectă, presărată cu popasuri în diverse puncte ale Transalpinei, o oprire într-o mini-stână de unde am luat caș proaspăt și într-o tabără de culegători de ciuperci & fructe de pădure. Ne-au impresionat oamenii aceștia care petrec în tabere cel putin 3 luni pe an, cu tot cu copii (chiar și sugari), în comunități micuțe care alcătuiesc o comunitate mai mare, autoorganizându-se și consumând resurse minime. Tabăra respectiva era plasata lângă drum, dar am înțeles că sunt altele aflate în inima munților, izolate și departe de civilizație.

Kinder Trips pe Transalpina

Tabăra culegătorilor de ciuperci

Transalpina

Așteptăm cu nerăbdare ediția din 2017!

Pe Kinder Trips scriem despre călătorii cu copii, educație, explorare urbană, comunități și stiluri alternative de viață.

Te invităm să ne urmărești pagina de Facebook și contul de Instagram. 

Dacă vrei să primești pe email articole și resurse de la noi, ne poți lăsa emailul mai jos:

Citește și: